DMZ

Jag och mamma åkte på en guidad busstur till DMZ under en dag som var väldigt trevlig, dock åkte vi aldrig till Joint Security Area, JSA, där de där kända blåa husen finns. Guiden var väldigt bra och det som var riktigt häftigt var när vi gick ner i en underjordisk tunnel som nordkoreanerna hade grävt under zonen för att attackera Seoul. Vi stannade även till vid den nordligaste tågstationen i Sydkorea, som visserligen var stängd men den är byggd för att tåg ska kunna åka upp och ner när gränsen öppnas upp.

Me and my mom went on a guided tour to the DMZ though we never went to the Joint Security Area, JSA, where the blue houses are since it wasn’t a part of this particular tour. The guide was good and the coolest thing was to go down into an infiltration tunnel built by the North Koreans in an attempt to invade South Korea. The tour also stopped at the most North train station in South Korea, which is not used but would be if the border opens and then you would be able to go both south and north.

IMG_0004IMG_0016IMG_0020IMG_0022

Utkiksplatsen utöver DMZ, dock var sikten inte så bra men tittar man riktigt noga på bilden under så ser man den sydkoreanska flaggan till höger och den nordkoreanska till höger (men den syns knappt).
The view over the DMZ, it wasn’t the greatest this day but if you look closely at the photo below you can see the South Korean flag to the right and then you can barely see the North Korean flag to the left.

IMG_0029IMG_0033IMG_0034IMG_0044

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s