Seoul City Tour

Efter 18 timmars flygning, lyckades ta mig från flygplatsen till universitet, släpade sedan runt på mitt bagage hela dagen men träffade även en massa utbytesstudenter så kunde jag äntligen flytta in igår kväll på mitt boende. Det var bara att packa upp allt i mitt lilla rum som jag delar med min koreanska rumskamrat. Efter det var det bums i sängs eftersom jag hade en bokad dagstur för Seoul idag. Detta var en guidad tour över staden erbjuden till alla Business Administration studenter och vi var ca 20 stycken som åkte runt och besökte Insa-dong (인사동), en känd gata för street food och små butiker, såg Changdeokgung Palace (창덕궁), åt lunch, åkte upp till Namsan Seoul Tower (남산서울타워), ett utkikstorn (som vi dock inte var längst upp i) och dagen avslutades med att vi gick runt Bukchon Hanok Village (북촌한옥마을), ett kvarter med traditionnella byggnader. Överlag, en väldigt bra dag med många nya vänner och intryck!

IMG_0453IMG_0458

Det var först planerat att vi skulle se det här palatset, Gyeongbokgung Palace (경복궁), men det var stängt idag.

IMG_0462IMG_0466

Kung Sejong, eller Sejong den Store känd för att han uppfann Hangul (한글), det koreanska alfabetet, och som namnet antyder, en hel hög men andra viktiga saker

IMG_0470IMG_0479

Vid Namsan Seoul Tower fanns det några kärlekslås…

IMG_0480IMG_0482IMG_0485IMG_0486IMG_0490IMG_0493IMG_0498IMG_0499IMG_0509IMG_0511IMG_0514IMG_0520IMG_0523

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s