Fotografiska

Jag har velat gå på Fotografiska väldigt länge och sett hur utställningar jag velat gå på sakta passera utan att jag varit där då tid och rum inte varit på min sida. Den här dagen hade jag dock tid och jag skulle dit! Jag hade turen att tre intressanta utställningar var på plats (två pågår fortfarande). Alla utställningar var olika från varandra med. Den första var av fotografen Nick Veasey, Inside out, som fotograferar objekt med hjälp av röntgen. Annorlunda bilder men som använder en otrolig teknik för att få fram objekt, just inifrån och ut.

IMG_0293IMG_0295 (2)IMG_0357 (2)IMG_0303 (2)IMG_0305 (2)IMG_0300
Nästa utställning var av Chen Man, Fearless & Fabulous, som var en helt annan typ av fotografier än Nick Veasey. Chen Man fotograferar och retuscherade bilderna kraftig men hon har förändrat hela den kinesiska modefotografin och hennes bilder är av ett eget slag. Mycket färg och fotografierna är som sagt häpnadsväckande.

IMG_0320IMG_0322IMG_0327IMG_0328IMG_0329Fotografen självIMG_0335IMG_0337IMG_0339 (2)

Den sista utställningen är tyvärr redan stängd men var åter igen totalt annorlunda från de tidigare. Den sista var av Åsa Sjöström, Silent Land, och de är fotografier hon har tagit medan hon har varit i Moldavien och blivit vittne till den förändring som har skett där det senaste decenniet. Till skillnad mot Nick Veaseys väldigt tekniska bilder och Chen Mans effektfulla bilder framkallande Åsa Sjöströms fotografier känslor och hur världen förändras mitt framför ögonen på oss.

IMG_0342IMG_0348IMG_0346IMG_0345IMG_0344IMG_0351

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s