L’appartement du Général Cambronne

En helg här i Nantes var det Les journées du Patrimoine (arvsdagarna är direktöversättningen), det helt enkelt massa utställningar på många ställen i Nantes och många museum är öppet extra och gratis. Jag var där med kompisar ena dagen och med mina värdföräldrar dagen efter. Vi gick på en guidad tur i en lägenhet från 1800-talet som tillhörde Général Cambronne (1770-1842) som kom från Nantes. Idag hyrs lägenheten ut för konferenser och middagar.

IMG_0144

IMG_0146

IMG_0152

Alla rum hade sin funktion och tavlor, dörrar, speglar, fönster etc. hade alla sin roll i att visa om det var ett mottagningsrum eller sällskapsrum. Beroende på vilken vikt personen som besökte lägenheten hade, visades den personen in i ett utav rummen för att möta Général Cambronne.

IMG_0166

IMG_0167

IMG_0170

Vi var väldigt många på den här visning så fick inte så många bra bilder men ni ser ju lite detaljer i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s